Migros Marka İletişimi&Crm Direktörü Kına Demirel; Ne Kadar Müşteri Odaklıysanız O Kadar Ayakta Kalırsınız…

Migros Marka İletişimi&Crm Direktörü Kına Demirel; Ne Kadar Müşteri Odaklıysanız O Kadar Ayakta Kalırsınız…

Bu haber 12450 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Perakende ve tüketici malları sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network; 3 Mayıs 2019’da gerçekleştirdiği, aylık toplantısında, Migros Marka İletişim & CRM Direktörü Kına Demirel’i ağırladı. 

Kına Demirel, ‘’Alice’in Büyük Veri ile İmtihanı’’ konulu sunumunda büyük veri yolculuğunu Alice Harika Diyarı metaforlarıyla anlatarak birikimlerini LEAD üyeleri ile paylaştı.

‘’Ne kadar müşteri odaklıysanız o kadar ayakta kalırsınız’’ diyen Demirel, ‘’ Datayı kullanmadan müşteri anlamaya çalışmak yanıltıcı olur. Tüm datayı toplamayı beklemek yerine elinizde bulunan hertürlü datayla müşterinizi anlayıp aksiyona hızlıca geçmemiz gerekiyor’’ dedi. 

Demirel, müşterilerin ilgilerini daha iyi öğrenmek ve anlamak için data ile ilgilenilmesi gerektiğini hatırlatarak, ‘’Bekleyecek zaman yok.  Oyunu kurallarını değiştiren birçok markayla tanıştık son birkaç yılda. Bu yüzden müşterinizin hareketlerini çok yakından takip etmelisiniz. Aksi halde bu işi yapan başka firmalar sizi çok hızlı yakalar ve öne geçer. Değişime açık olun, yaratıcılığınızı arttırın ve kendinize güvenin’’ diye konuştu. 

Ayda en az bir müşteri ile görüşmediyseniz bir şeyler yanlış gidiyordur diyen Demirel sözlerini şöyle sürdürdü;

"O yüzden müşteriyi iyi tanıyalım. Elimizdeki datanın doğru değerlendirildiğinden emin olalım. Müşteri şikayetleri önemli bir datadır, ama pek çok firma bunları analiz etmez. Müşteri şikayetleri datalarının analizlerini mutlaka yapalım’’

Türkiye’de müşterinin önem verdiği  üç kritik durum olduğuna dikkat çeken Demirel‘’Bunlar, ailesini gözetme, sağlığını gözetme ve zamanını gözetme. Kim sizin aile bütçenize önem veriyorsa, kim zamanınızın verimli kullanmasını sağlayarak sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirmenizi sağlıyorsa ve sağlığınız için bir rehber konuma geçiyorsa hayatınızda önemli markalardan biri haline gelecek’’ dedi. 

LEAD Network Türkiye 

Perakende ve tüketici malları sektöründe çalışan, üst düzey kadın çalışanlar odaklı, ilk ve tek kar amacı gütmeyen dernek statüsünde olan LEAD Network’ün; 40’ı aşkın ülkeden 4400’ü aşan üyesi bulunuyor. Network Türkiye; Avon, Barry Callebout, Bizim Toptan, Carrefoursa, Chep Türkiye, Coca Cola İçecek, Colgate, Dr. Oetker,  Haribo, JacobsDouweEgbertsTürkiye, Johnson & Johnson, Koton, Lila Group, Metro, Migros, Nielsen, Procter & Gamble,  PepsiCo , Pernod Richard,  Tchibo Türkiye, Unilever,  tarafından kurumsal olarak da destekleniyor.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER