Ramazan ayında en çok alışveriş sahurda yapıldı!

Ramazan ayında en çok alışveriş sahurda yapıldı!

Bu haber 13352 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, Ramazan ayında değişen e-ticaret alışveriş alışkanlıklarını açıkladı. En dikkat çeken değişiklik alışveriş saatinin gündüz saatlerinden gece saatlerine kayması oldu. Sahur saatlerine denk gelen 01:00 ile 05:00 saatleri arasında yapılan alışverişlerde ciddi orandaartış yaşandığını belirtti.

22 milyon ürün çeşidiyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veren Hepsiburada, Ramazan alışverişlerinin adresi oldu. Havaların ısınması ve oruç sebebiyle oldukça yorucu olabilen fiziksel alışveriş yapmaktan kaçınan tüketiciler, tek tıkla tüm ihtiyaçlarına ulaşabilecekleri online alışverişi tercih etti. Hepsiburada’nın açıkladığı trend verilerine göre geçen yıl Ramazan ayıyla bu yıl karşılaştırıldığında %48 daha fazla online alışveriş yapıldığı ortaya çıktı. Bir önceki yıla göre e-ticaretten yapılan alışverişlerin 2 kat artığını belirten Hepsiburada, Ramazan döneminde en çok alışveriş yapan yaş grubunun 30-45 yaş aralığında olduğunu açıkladı. Ramazan ayı boyunca en çok alışveriş yapan şehirlerin başında İstanbul gelirken onu sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Muğla, Konya, Balıkesir, Tekirdağ, Adana, Erzurum ve İçel takip etti.

Temel tüketim ve gıda ürünlerine talep zirvede

Ramazan döneminde en çok ilgi gören kategorilerin başında; temel tüketim ve gıda, sağlık ve güzellik, anne bebek çocuk, kitap ürünleri, telefon, bilgisayar, mutfak malzemeleri ve giyim geldi. Temel tüketim ve gıda alanında en çok talep gören ürünler sırasıyla çay, türk kahvesi, zeytin, reçel, pekmez, bakliyat, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, Hepsiburada Ramazan erzak kolisi, bebek bezi ve tuvalet kâğıdı oldu.

Kategori özelinde en çok talep gören ürünler

Telefon kategorisi: Akıllı telefon, akıllı bileklik, taşınabilir hızlı şarj, araç içi telefon tutucu, ekran koruyucu, kulakiçi kulaklar 

Bilgisayar kategorisi: Görüntülü online eğitim, usb bellek, mouse, yazıcı, kartuş

Giyim kategorisi: Erkek t-shirt, erkek çorabı, vücut şekillendirici korse, gömlek, çocuk t-shirt

Kozmetik kategorisi: Bebek güneş kremi, güneş kremi, çatlak bakım jeli, cilt bakım kremleri, erkek parfümü ve maskara

Sağlık ve güzellik kategorisi: Şampuan, saç kurutma makinesi, tıraş makinesi, deodorant, diş fırçası, kolonya

Mutfak malzemeleri:Izgara tava, Türk kahvesi makinesi, su ısıtıcısı, el blenderı, çaydanlık, yumurta pişirme cihazı.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER