ABD Perakende Satışları, Mayıs Ayında %17,7’lik Rekor Bir Artış Gösterdi.

ABD Perakende Satışları, Mayıs Ayında %17,7’lik Rekor Bir Artış Gösterdi.

Bu haber 16268 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

ABD Nüfus İdaresi’nin paylaştığı verilere göre,nisan ayında yaklaşık olarak 413 milyar dolar olan perakende ve gıda hizmeti satışları, mayıs ayında %17,7 oranında artarak neredeyse 486 milyar dolara ulaştı.

Adweek’in paylaştığı habere göre,bir önceki aylık bazda rekor, Ekim 2001’de gerçekleşen %6,7’lik artıştı. Dow Jones’un belirttiğine göre, ekonomistlerin geçtiğimiz ay için artış beklentisi ise %8’di. Buna ek olarak nisan ayındaki düşüşün, mart ayına kıyasla %16,4 olarak gerçekleşmesi beklenirken bu oran da %14,7 olarak gerçekleşti.

Ancak mayıs ayındaki bu rekor artışa rağmen, geçtiğimiz ay perakende ve gıda hizmeti satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,1 oranında düşüş gösterdi. Yani bu da satışların hala normal seviyelerin altında olduğuna işaret ediyor.

Buna karşılık gıda hizmeti harici perakende ticaret satışları, mayıs ayında nisan ayına kıyasla %16,8, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %1,4 oranında arttı. Mart ile mayıs ayları arasındaki toplam satışlar ise geçen yılın aynı dönemine göre %10,5 oranında azaldı.

Perakende, giyim ve aksesuar kategorisindeki bireysel kategoriler içinse mayıs ayındaki tablo, nisan ayına kıyasla çok daha iyiydi. Bu kategorilerde, nisan ayında yaklaşık olarak 2,8 milyar dolarlık satış gerçekleşirken mayıs ayında bu rakam %188 oranında artarak yaklaşık olarak 8,1 milyar dolara ulaştı. Ancak yine de bu rakam, geçen yılın aynı döneminde gerçekleşen yaklaşık 22 milyar dolarlık satışın çok altındaydı.

Bunların yanı sıra mayıs ayında ev eşyalarının satışı bir önceki aya göre neredeyse %90 oranında artarken spor malzemeleri, müzik aletleri, hobi ürünleri ve kitap satışları yaklaşık %88 arttı. İnşaat malzemeleri, bahçe ekipmanları ve bahçe malzemelerinin satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre %16,4, bir önceki aya göre %11 oranında artış gösterdi.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER