Üstün Kalite Anlayışı Evyap'ın Altın Kuralıdır!

Üstün Kalite Anlayışı Evyap'ın Altın Kuralıdır!

Bu haber 18168 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Temizlik Sektöründe Uzun Yıllar Üretimde Bulunan Evyap, Kalite Standartlarından Ödün Vermeyen Çıtasını Her Zaman Yüksek Tutan ve Marka Değerini Koruyan Kuruluşlardan Biri. Evyap'ın Kontratlı Üretim Direktörü Alper Arsel'le Yapılan Röportajda Şirketle İlgili Bilgi Ve Açıklamaları Sunuyoruz. 

Pandemi sırasında da sanayi gücünün ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Evyap'ın kendi ürettiği ürün ve markaların yanı sıra pek çok yerli-yabancı markanın da ürünlerini ürettiğini biliyoruz. Evyap'ın bu konudaki başarısının altında yatan nedenler nedir?

Evyap neredeyse Cumhuriyetle yaşıt bir şirket. 93 yıldır kurucumuz Mehmet Rıfat Evyap'ın bizlere bıraktığı üç altın kuralla yönetiliyor. Bu kurallar; Üstün kaliteli ürünler üretmemizin karşılığında aldığımız en değerli ödül, tüketicilerimizin markalarımıza duyduğu güven ve sadakattir. Tüketicilerimizin güven ve sadakati en iyi ürünlerin üretimini gerektirir ve elde edilen kar yatırıma dönüştürülmelidir. Evyap'ta kalite her şeyden önce gelir. Bu nedenle üstün kaliteli ürünler üretebilmek için her koşulda en son teknoloji bulunup kullanılmalıdır. 

En üstün kaliteli ürünler üretilip uygun fiyatla tüketiciye sunulmalıdır. 

Evyap'ın başarısının ardındaki sır, bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmamız, tüketiciyi her zaman üretimin odağında tutmamız, onun ihtiyaçlarını yakından takip etmemiz ve en iyi ürünü en makul fiyata ihtiyacı olan herkese ulaştırmamızdır. 

Yine bu dönemde, özellikle müşterilerinizin artan talepleri ve yaşanan tüm zorluklar dikkate alındığında geride kalan süreci nasıl değerlendirir misiniz? 

Covid-19 sonrası, tüketicilerimizde artan endişe ile hijyen algısının öne çıktığını görüyoruz. Tüm segmentlerdeki tüketicilerimizin, aldığı ürüne güvenmek istediğini, seçimiyle rahat olduğuna inandığı opsiyonlara yöneldiğini biliyoruz. Hijyen, Evyap olarak bizim hem mevcut kategorilerimizin bazını hem de ana faaliyet alanımızı oluşturuyor. Duru, Activex, Fax markalarımız kişisel temizlik kategorisinde yıllardır pazar lideri olarak tüketicilerimize ulaşıyor. Bunun yanı sıra, Arko Men, Arko Nem, Emotion, Privacy ve Evy Baby markalarımız yine kendi kategorilerinde liderliklerini sürdüren, uzun yıllardır tüketicilerimizin yanında olarak güven veren markalarımızdan.

Biz bu dönemde kategorilerimizde markalarımızla iletişimimizi devam ettirerek tüketicimize 93 yıldır yanında olduğumuzu, her zaman en kaliteli ürünü ulaştırmak için çalıştığımızı, Türkiye'nin iyi olması için gece gündüz çalışmaya devam ettiğimizi hatırlatmak istedik.

Ayrıca, bazı ürün gruplarımızı ve kategorilerimizi bu dönemde tüketicilerimizin her zamankinden fazla görmek istediğini bilerek, doğru ürünleri pazara sunmaya odaklandık. Ön planda olan kişisel temizlik ve antibakteriyel özelliğe sahip ürün gruplarımız, kişisel bakım ve bebek bezi kategorilerimiz aslında neredeyse tüm tüketici segmentlerinin ihtiyacını karşılamak için gereken çeşit ve varyanta sahip. Biz de bu dönemde bu kategorilerimizi doğru öncelikler ile doğru segmentlerdeki tüketicilerimizin karşısına çıkarabilmek, bunu da her zamanki gibi çeşit ve kalitemizden ödün vermeden yapmak için gayret gösterdik. 

Bu süreç sonrasında ne gibi gelişmeler olacak, neleri öngörüyorsunuz? 

Covid-19 ile birlikte hijyene eskisinden de çok önem atfeden bir tüketici kitlesi oluştu. Bu tüketicilerin özellikle antibakteriyel etkileri olan ürünlere talebi arttı. Bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. 
2009 yılından beri sıvı sabun raflarında yerini alan Activex markamız, bugün sıvı sabun kategorisinde açık ara pazar lideri durumunda. Son dönemde tüketicilerimizin hijyene ihtiyacı olan her yerde kullanabilmesi için antibakteriyel etkili ıslak mendilimizi lanse ettik. Bu ürün de yine oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 
Bu dönemde artan hijyen endişesi bizi yeni kategorileri değerlendirme konusunda yönlendiriyor.  Ayrıca, öne çıkacak başka trendler ve beklentiler olacağını da öngörüyoruz. Bunları daha iyi anlayabilmek adına düzenli olarak yaptığımız araştırmalarımızı çok daha derinleştirdik ve detaylandırdık. Evyap olarak uzun yıllar içinde geliştirdiğimiz deneyimimiz sayesinde, ilgili kategorilerimizde tüketicilerin ihtiyacı olanı en hızlı ve kaliteli bir şekilde üretebileceğimizi biliyoruz. Dolayısıyla biz de tespit ettiğimiz ihtiyaçları ve tüketicilerin beklentisini netleştirmek için yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Private Label sektörünün Türkiye'de pazardan aldığı pay Avrupa ortalamasının altında olsa da sektör ülkemizde büyümeye devam ediyor. Sizce bu büyüme devam edecek mi?

Türkiye'de Private Label ürünler fiyat/kalite dengesinde yıllar içinde pozitif anlamda önemli bir gelişim sağladı. Dünyada yaşanan ekonomik krizler, artan işsizlik ve gelir seviyesinin düşmesine bağlı olarak alışverişçilerin iyi kalite ürünü uygun fiyatla bulma eğilimleri her geçen gün artıyor. Mevcut trend paralelinde Türkiye'de Private Label sektörünün kısa-orta vadede Avrupa ortalamasına ulaşmasını öngörüyoruz. 
Sektörün en köklü PL üreticilerinden biri olarak, yolun başındaki üreticilere tavsiyeleriniz nelerdir? 
Ticaretin devamlılığını sağlayan ana unsurun güven olduğu tartışmasız bir gerçek. Koşullar ne olursa olsun, yüksek kalite anlayışından hiçbir zaman ödün vermeden müşterilerinize doğru hizmeti en maksimum seviyede ve düzenli olarak götürebilmek artık her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Gelişen teknoloji ve yenilenen trendleri yakın takip edip entegre etmek, değişime hızlı adaptasyon yeteneği olmazsa olmazlar arasında düşünülebilir. Ancak herşeyin ötesinde, fırsatları önceden okuyabilen, proaktif çözüm önerileri sunabilen, heyecanlı, istekli, hedefleri olan, insiyatif alabilen ve aynı hedefe doğru birlikte omuz omuza yürüyen organizasyonlar oluşturarak yola çıkmak yeni üreticileri rekabetin bir adım ötesine taşıyacaktır. 

2020 yılının ilk yarısını nasıl geçirdiniz? Yılın devamı ile ilgili öngörünüz nedir? 2019 yılına oranla ne kadarlık bir büyüme öngörüyorsunuz? 

Temizlik ürün gruplarımızda katı-sıvı sabun ve kolonya başta olmak üzere geçen yılın benzer dönemine göre geçici olarak 2 ile 5 kata yakın talep artışı oldu. Bu da kapasite kullanımlarımızı benzer oranlarda etkiledi. Türkiye, Mısır ve Malezya fabrikalarımız, kişisel temizlik alanında yıllık 20 milyon adet kolonya, 120 bin ton sıvı sabun ve 234 bin ton katı sabun kapasitesine sahip. Ocak-şubat aylarında normal trendinde giden private label satışlarımız, mart ayında tepe noktaya ulaştı, talep ortalama satışların beş katı artış gösterdi.  
Malezya kampüsümüzün içinde olea kimya tarafında yeni bir yatırım planlıyoruz. Yağ esterleri üretimi için planladığımız bu yatırım 20 milyon dolar olacak. Özellikli kimyasallara adım atmış olacağız. Limancılıkta rekabet yoğun bir dönem. 2016 ve 2019'da yeni terminaller açıldı ve yeni rakipler geldi. Dolayısıyla orada gündem rekabete karşı sağlam durmak. Rekabete karşı daha özellikli ve çeşitli hizmet sunmamızı sağlayacak yatırımlar planlıyoruz. Yıl bittiğinde toplamda 35 milyon dolar yatırım yapmış olacağız.  
Yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde oldukça başarılı operasyonlar yürütüyorsunuz. Tüketicinin severek ve güvenerek kullandığı ürünlerinizi hangi kalite belgeleri ile taçlandırıyorsunuz? 
Üstün kalite anlayışı Evyap'ın altın kurallarından bir tanesi. Bu anlayışı da kalite belgeleri ile taçlandırıyoruz. Mevcut olarak TSE GMP, TSE ISO, GMP Intertek, FSC, HACCP, Kosher, ISO 9001, HALAL, RSPO, Ecovadis, IFS sertifikalarına sahibiz. Geçtiğimiz günlerde ayrıca Tuzla kampüsümüz büyük işletmeler kategorisinde sektöründe ilk olarak TSE Covid-19 güvenli üretim belgesini alarak yeni bir ilke imza attı. Yüksek kalite standartlarımızı daha da yukarıya taşıyarak tüm dünyada insanların güvenle tüketebilecekleri ürünleri onlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Evyap Ailesi 'çok hayırsever bir aile' olarak biliniyor. Sosyal Sorumluluk Projelerinizden bahseder misiniz? 

Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir vazifemiz olduğunun farkında olarak seferberlik ruhuyla çalıştık. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 3 milyon TL katkı sağladık. Yine Cumhurbaşkanlığımız tarafından, 65 yaş üzeri büyüklerimize dağıtılan destek paketleri için 1 milyon adet kolonyayı bilabedel teslim etmeyi taahhüt ettik. Mart ayının son haftasından itibaren sevkiyatlara başladık. Sağlık kurumlarının acil ihtiyaçlarına destek olmak üzere ayırdığımızı 1,5 milyon bütçe kapsamında ise, sağlık çalışanlarımıza ihtiyaç duydukları koruyucu malzemeleri ve ihtiyaç maddelerini temin etmekteyiz. Toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerine doğrudan gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapan çeşitli vakıfların faaliyetlerine de bedelsiz sabun ve bebek bezi bağışlayarak destek olduk. 
Ancak mesuliyetimizi sadece temizlik ürünleri faaliyetimizi kesintisiz sürdürmek, sağlık kurumlarının ihtiyacını karşılamak gibi dönemlik yardımlarla sınırlı tutmayalım ve uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi yapalım istedik.

Malum Covid-19 sürecinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yardıma ihtiyacı olanların sayısı arttı. Biz de belirlenen kriterlere göre seçilen ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz daha kalıcı ve uzun süreli bir destek olsun diye düşündük ve 'Evyap İyi Kart' projesini başlattık. Titizlikle araştırılıp bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtacağımız bu kartlara her ay belli miktarda para yüklenecek. Ailenin annesine teslim edilecek kartlarla sadece temel ihtiyaç maddeleri alınabilecek. Kart bunun dışındaki harcamalara ve nakit para çekimine kapalı olacak. Kart sahiplerinin ihtiyacının devam edip etmediği, belirlenen kriterler çerçevesinde belli aralıklarla kontrol edilecek, devam etmesi halinde verilen desteği sürdüreceğiz.

Proje için oluşturduğumuz fona ilk yıl için 7 milyon lira ayırdık. Şimdiden 420 ailemiz hazır ve önümüzdeki günlerde kartlarımız teslim edilecek. Kurulduğumuz günden beri benimsediğimiz 'Kazandığını Paylaş' felsefesi biz var oldukça devam edecek ve ihtiyacı olana destek vermeyi vazifemiz olarak göreceğiz.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER