Niyazi Erdoğan'dan İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu.

Niyazi Erdoğan'dan İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu.

Bu haber 10725 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Tasarımcının İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu, dünyada farklı kültürel iklimlerin gölgesinde yaşanan değişimlerden yola çıkıyor ve her zaman olduğu gibi yine lokal değerlere atıfta bulunarak hayata geçiyor. 
 
Niyazi Erdoğan’ın İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu, 2020 yılına her anlamda damgasını vuran pandemi sürecinde şekillendi. Tasarımcı karantina günlerinin etkilerini ve artçılarını harmanlayarak, İstanbul’un bir kültür mozaiği olan Tatavla bölgesine odaklandı. Aynı dönemde dünyada özellikle Afro-Amerikalılar’a uygulanan şiddetin yanı sıra, hemen her gün tanıklık ettiğimiz ötekileştirmeye gösterilen hassasiyetin bir sonucu olarak, Erdoğan da kendi topraklarımızda çeşitli sebeplerle ayrımcılığa uğramış ve yok olmayla yüz yüze kalmış kültürel zenginliklerimizin baş mekanlarından biri olan Tatavla’yı koleksiyonunun ilham kaynağı haline getirdi. 

Bir dönem İstanbul’un kültür ve eğlence noktalarından biri olan Tatavla bölgesi, bugün Kurtuluş, Feriköy ve Bomonti sınırlarına kadar uzanan bir bölgeyi kapsıyor. Rum meyhanelerinden Ermeni mezelerine ve Süryani şaraplarına kadar farklı tatları buluşturan bu kendine özgü mahalle, sadece yaşam tarzıyla değil, mimari anlamda da önemli bir lokasyon. Modern dönemde efsanevi Lüküs Hayat müzikaline konu olan “Şişli’de bir apartıman” sözlerinden başlayan bu mahalleler, yakın geçmişte Jale Yılmabaşar başta olmak üzere pek çok sanatçıya da adeta boş bir kanvas oluyor. Apartman kaplamalarını süsleyen seramikler ve mozaikler formları, desenleri ve renkleriyle mahallenin çok kültürlülüğünü de yansıtıyor. 

Her zaman olduğu gibi, rahat siluetlerin ön planda olduğu Niyazi Erdoğan İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu da, bu seramik kaplamalardan yola çıkarak toprak tonlarına, metalik yeşil ve mavilere, kurşuni mor tonlarına ve yer yer pembelere ev sahipliği yapıyor. Desen olarak koleksiyonda karşımızda spiral kesitler de yine aynı kaplamalardaki helezonların izdüşümleri olarak tasarımlara yansıyor. 

Sayfiye görünümünü destekleyen pamuklu hafif kumaşların yanı sıra, mayo için kullanılan kaplamalı kumaşlar Niyazi Erdoğan’ın imzası haline gelen sportif dokunuşu öne çıkarıyor. Plaj gömlekleri yazlık bir görünüm için ana çıkış noktasını oluştururken, klasik Niyazi Erdoğan takımlarıyla ve tulumlarıyla birleşiyor. Bu tulumlar kadın tasarımlarına da uyarlanıyor ve plaj gömlekleri gömlek elbiseye dönüşüyor. 

Niyazi Erdoğan İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonuyla ilgili olarak, “Bu sezonun en önemli özelliği ilk defa dijital olarak gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’a ben de tamamı dijital ortamda üretilmiş bir koleksiyon ve defileyle katılıyorum. Pandemi sürecinin etkileri tüm dünyada dijitalleşme gereksinimlerini artırırken, tasarım üretiminin de geleneksel yöntemlerden ayrışıp yeni bir vizyona dönüşmesi gerekliliğine bir cevap oldu. Sürdürülebilirlik konusu henüz materyaller üzerinde daha çok tartışılırken, asıl düşünülmesi gerekenin üretim süreçleri, harcanan iş gücü ve enerji tüketimi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle pandemi öncesi bir araya geldiğim CLO 3D ekibi ile bu süreçte çalışma imkanı buldum ve mimar kimliğimi de ortaya koyarak mekan tasarımı da dahil olmak üzere tamamını dijital ortamda hazırladığım bir #SS21 koleksiyonu çıktı ortaya,” diyor.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER