5G uyumlu Kapasitematik ile ışık hızında veri aktarımı mümkün olacak.

5G uyumlu Kapasitematik ile ışık hızında veri aktarımı mümkün olacak.

Bu haber 14297 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türkiye’de yerli 5G teknolojileri için heyecan giderek artıyor. Ülkemizdeki ilk 5G sinyalinin 2023 yılında hizmete sunulması planlanıyor. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında önemli bir rol üstlenen 5G, Türkiye’nin dijital anlamındaki gelişim sürecinde itici bir faktör olmaya hazırlanıyor. 40 yıllık bilgi birikimiyle Türkiye talaşlı imalat sanayisine katma değer sağlayan Tezmaksan, 5G’ye uyumlu hale getirdiği yerli ve milli yazılımı olan Kapasitematik ile çağın getirdiği teknolojik yeniliklere öncülük ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Yerli ve milli bakış açısıyla geliştirdiğimiz Kapasitematik ile makinelerin birbiriyle etkileşimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de 2023 yılında hizmete sunulacak 5G sayesinde bir sonraki hedefimiz olan yapay zekaya hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz” dedi.

Dijital dünyada farklı bir kapıyı aralayacak olan 5G teknolojisi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri 5G konusunda altyapı çalışmalarını sürdürürken, Türkiye’de de 5G’ye geçişin kademe kademe yapılması planlanıyor. Görüntü ve haberleşmenin yanı sıra nesnelerin internetine altyapı oluşturacak geniş bant aralıklarının da sağlanacağı 5G teknolojisinde ilk sinyalin 2023 yılında sunulması hedefleniyor.

“5G ile birlikte 1000 kat daha fazla mobil veri kontrol edilebilecek”

İmalat sanayisinin ana üretim malı olan takım tezgahları sektörünün önemli temsilcisi Tezmaksan, 5G’ye uyumlu hale getirdiği Kapasitematik ile çağın gerekliliklerine göre üst düzey hizmet veriyor. Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, üretimde verimliliği artırması ve makine arızalarını önceden tespit ederek haber vermesi amacıyla geliştirilen Kapasitematik’in 5G teknolojisiyle birlikte sunacağı katkıları şöyle anlattı: “Üretim takip yazılımı olarak geliştirilen ve bütün mobil cihazlarla uyumlu çalışabilen Kapasitematik, dünyanın öteki ucundaki üretime dahi müdahale edebiliyor. 5G’nin devreye alınmasıyla birlikte Kapasitematik sayesinde makineden makineye saniyenin 0.001 hızında 10 GB veri aktarmak mümkün olacak. Ayrıca 5G ile birlikte 1000 kat daha fazla mobil veri kontrol edilebilecek.”

5G sayesinde katma değerli üretimde minimum hata riski

Teknolojik altyapının yetersiz kaldığı anlarda üretimdeki hataların ancak sürecin sonunda tespit edilebildiğini söyleyen Aydoğdu, “Dünya genelindeki öncü markalar, tezgahlarına entegre ettiği 5G sistemiyle bu kaybı yüzde 15 seviyelerine kadar indirdi. Kapasitematik yazılımı ile müşterilerimiz manuel olarak takip ettiği makine verimliliğini anlık olarak görebildikleri gibi 5G ile bu verilere kesintisiz ulaşabilecek. 5G aracılığıyla veriler milisaniyenin altında iletebilecek olmasından dolayı yüksek katma değerli imalatlarda hataların önlenmesi mümkün olabilecek”dedi.

“Makinelerin birbiriyle etkileşimini hızlandırmayı amaçlıyoruz”

Türkiye’nin küresel çapta rekabetçi yapısını geliştirmesi için Endüstri 4.0 ve otomasyon sistemlerinin önemli olduğunu aktaran Hakan Aydoğdu, “Bu kavramlara 5G teknolojisi de eklendiğinde sanayinin üretim hızı artacak. 5G teknolojisinin yüksek hız kapasitesi daha büyük fırsatlara ve yenilikçi çözümlere imkan sunacak. Tezmaksan olarak yerli ve milli bakış açısıyla geliştirdiğimiz Kapasitematik ile makinelerin birbiriyle etkileşimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de 2023 yılında hizmete sunulacak 5G sayesinde bir sonraki hedefimiz olan yapay zekaya hızla ulaşabileceğiz. Makine operatörün kendisini yanlış kullandığını anladığında inisiyatif alabilecek. Muhtemel problemleri tespit edip uyarılar verebilecek” diye konuştu.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER